Cum sa nu iubesti Romania?


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Romania si romanii / marți, noiembrie 10th, 2009

adidas

gratarul romanesc

Sunt sigur ca fiecare dintre noi a avut un coleg in liceu, care facea numai tampenii, numai farse de prost gust, care nu invata bine…dar care din cand in cand facea cate ceva „funny”, care ii facea pe toti sa rada, care avea momente in care, ori prin naivitate, ori prin carisma te facea sa uiti de toate tampeniile pe care le facuse pana atunci…pe care nu aveai cum sa nu-l iubesti… Cam asa vad eu Romania. O tara populata de cele mai ciudate specimene umane, dar si de cele mai inventive. Traind in aceasta tara inveti zilnic cate ceva, nu te plictisesti niciodata si mai mult, orice s-ar intampla rau, ai tot timpul o scuza…”Asta e, daca traiesc in tara asta de cacat!” 

Dar tara nu este de vina, nu are nici cea mai mica logica afirmatia de mai devreme, care sunt sigur ca toti o folositi cel putin o data pe luna 🙂  Vina o avem noi, pentru ca nu reusim sa integram in peisajul mioritic sistemul occidental, nu reusim sa transformam acest haos intr-un hibrid functional, in care sa ne pastram identitatea, sa ne pastram lenea, neseriozitatea, dar sa ni le pastram doar in masura in care sa ne dea un strop de farmec…SI ATAT. Aratati-mi in Germania sau in Austria sau oriunde in occident, o batrana care sa isi tricoteze emlema adidas pe pulover sau cineva care face gratar pe zabrelele cosului de la supermarket??? Astea-s niste detalii… la fel cum sunt si Brancusi, Eminescu, Enescu, manastirle din Moldova…etc. Hai sa gasim o formula de simbioza intre „sacru si profan”! Cred ca rezultatul ar fi impresionant!!! Nu cred insa ca se poate… trebuie sa existe vointa sociala si, cel mai important, vointa politica… sa existe un sistem de management si un plan de dezvoltare pe termen lung care sa tina cont de TOT. Poate-l importam!!! Hai sa-i punem pe specialistii europeni la treaba, sa ne gaseasca ei formula simbiozei! 🙂

Si totusi… „…n-ai cu cine…” sau „…daca s-a furat tot, acum ce sa mai faci…” sau „…poate maine…” sau „…eee, las’ ca se putea si mai rau…”

O sa lansez un anunt oficial cat de curand: „Caut putina initiativa, consecventa si chef! Ofer recompensa substantiala: O viata mai vesela si mai increzatoare!”

„HAI CA SE POATE” 🙂

2 Replies to “Cum sa nu iubesti Romania?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *