De vazut inainte de casatorie


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Filme / sâmbătă, februarie 12th, 2011

Marea glumă cosmică a lui Dumnezeu făcută speţei umane a fost să ceară ca bărbaţii şi femeile să trăiască împreună în căsătorie. – Mark Twain

Se apropie Sf Valentin, multi dintre noi, chiar in seara aceasta, probabil vom merge la tot felul de petreceri organizate cu ocazia serbarii iubirii sau la vreun concert (apropos, concertul Directia 5 de anul trecut a fost minunat, probabil asa va fi si anul acesta!). Este un moment al anului in care love is in the air. Si e minunat ca este asa! Pentru mine, iubirea si consumrea ei impreuna cu persoana iubita, este, a fost si cred ca va fi cel mai puternic sentiment trait vreodata. Cele mai frumoase ganduri, cele mai marete planuri le ai atunci cand iubesti. Este, probabil inoportun sa vorbesc despre casatorie acum, cand toata lumea serbeaza iubirea. Insa, casatoria si iubirea, in ciuda tuturor happy-endurilor din filme, a tuturor sperantelor si dorintelor noastre, nu au atat de multe lucruri in comun precum pare.

Asa ca, sfatul meu pentru oricine care doreste sa faca pasul spre casatorie, este ca inainte de a-l face sa vada un film. Filmul se numeste Kramer versus Kramer, iar din punct de vedere al calitatii sale cinematografice ajunge sa va spun, doar atat: a castigat 5 oscaruri si 4 globuri de aur, in rolurile principale joaca Dustin Hoffman si Meryl Strip.

Casatoria inseamna, angajament, responsabilitate, greutati, frustrari, sacrificiu, asumarea unor greseli ce nu-ti apartin, devotament, solidaritate…si poate multe, multe altele. Rezultatul? Poate, doi bunici simpatici, tinanu-se de mana intr-o duminica insorita de primavara, privindu-si nepoteii cum se dau in leaganele din Cismigiu. Merita sau nu? Nu stiu, insa, stiu ca trebuie sa ne gandim bine la sintagma si la bine si la rau…(orice sau oricine ar insemna binele sau raul).

N-am experimentat, asadar vorbesc despre ce-am vazut pe ici pe colo.

2 Replies to “De vazut inainte de casatorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *