Online.


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Futurologie, Social Media Romania / miercuri, august 17th, 2011

Despre cum am ajuns sa traim online.

Exista un principiu de functionare al lucrurilor care ne invata ca, orice intamplare, actiune, produs sau creatie ce se dezvolta intr-o curba exponentiala se va consuma la fel de repede. Desigur, exista si exceptii de la acest princpiu, exceptii ce sfideaza fizica. Dezvoltarea tehnologica are ca fundament calculatorul, care de curand a implinit 30 de ani de la nastere. Prin intermediul calculatorului am inceput sa procesam informatiile mai repede, sa scurtam timpul de executie al unor actiuni si, mai nou, sa socializam. Daca nu s-ar fi nascut calculatorul acum 30 de ani, astazi nu am trai online.

1981. Apare primul PC (personal computer).

1989. Apare notiunea de internet (world wide web) si primul browser (dezvoltat de CERN)

1998. Conexiune la internet: dial-up. Serviciu de corespondenta electronica: Hotmail. Modalitate de comunicare online: IRC.

2011. Conexiune la internet: Fibra optica. Serviciu de corespondenta electronica: Gmail. Modalitate de comunicare: Facebook, Google+, blog.

Ce s-a schimbat in ultimii 20 de ani? Ziarele au inceput sa dea faliment sau sa se mute pe online, ebook-urile au inceput sa se vanda mai bine decat cartile clasice, advertiserii online castiga mai mult decat cei clasici, Mark Zuckerberg a fost declarat in 2010 cel mai influent om al planetei…concentrand totul intr-o singura expresie: ne-am mutat online!

Cum va arata viitorul? Cat timp va dura expansiunea online-ul? Ce va fi dupa online?

One Reply to “Online.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *