Femeia de azi – Reactie!


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania / vineri, septembrie 2nd, 2011

Am publicat in ianuarie un articol pe www.saloane.ro , Femeia de azi – Paroxismul idealului prost inteles! 

Am decis sa public in acest articol o reactie la articolul din ianuarie, reactie primita sub forma de comentariu astazi. Motivul pentru care public in acest articol reactia este datorat faptului ca o consider pertinenta, inteligenta si corecta. Cu toate ca scopul acelor articole publicate pe www.saloane.ro era de a genera polemici si controverse, nu pot sa nu fiu de acord cu comentariul Letytiei.

Cu toate ca este o reactie pertinenta si inteligenta, chiar si corecta, nu voi fi chiar 100% de acord cu ce spune Letytia, asa ca, voi reveni cu o reactie la reactia ei. 🙂

Articol publicat pe 22.01.2011 pe www.saloane.ro

Ce s-a intamplat in ultimii 100 de ani?
Plecand de la afirmatia doctorului Iacob Felix, facuta in anul 1903 si referindu-se la scopurile noului Institut pentru fete: „Institutul trebuie să formeze femei române pentru ca ele să devină bune soţii, bune mame de familie, adevărate stăpîne ale casei, care practică şi propagă spiritul casnic în societatea noastră, idei sănătoase cu privire la viaţa de familie, bunele moravuri, sentimentele patriotice”, ma intreb, ce s-a intamplat in ultimii 100 de ani?

Pai s-au intamplat urmatoarele: Femeile nu mai au ca scop sa fie bune sotii si bune mame, ele au in plan sa cucereasca lumea, sa fie puternice si sa faca treaba barbatului. Devin carieriste convinse, se chinuie si incearca sa-si depaseasca capacitatile pentru a depasi barbatii. Intra in politica, vor sa devina presedinti de stat.

Tot curentul asta pro-feminist e o porcarie. Nu e nimic altceva decat propaganda ieftina. Cel mai nsaol este ca majoritatea femeilor „pun botul” si se lasa manipulate.

Iata profilul femeii din ziele noastre: are 30 de ani, castiga cat un barbat pe aceeasi pozitie sau putin mai mult, are maxim trei prietene care sunt la fel ca ea, se plange zilnic ca barbatii sunt niste porci, niste insensibili si ca ea saraca e deprimata pentru asta.

Umanoida a cunoscut si ea in viata doi sau trei barbati, care s-au gasit mai fraieri sa o bage in seama, evident au fugit mancand pamantul de carierista lu’ peste, care de fapt nu e femeie. Femeia a ajuns sa fie un barbat cu alt aspect…si cand te gandesti ca pana acum aproximativ o suta si ceva de ani nici macar nu aveau voie sa poarte pantaloni! 

Deci, femeilor, majoritatea barbatilor nu este atrasa de barbati! Noua ne plac femeile, asa ca incepeti sa va purtati ca atare!

Stii ce cred…ca ai vrea si tu sa fi o Condoleezza Rice, nu-i asa?

Reactia Letytiei.

Pe langa faptul ca e dur, articolul asta e si… da, hai sa ti-o zic drept, misogin. De ce? Pentru ca-s femeie si militez pt fabrica de bujii? Nu, deloc! Pentru ca vreau egalitate intre sexe si consider ca nu mi se acorda cate drepturi as vrea? Nici macar! Sau poate sunt frustrata si mi-e greu sa accept realitatile vremii? Gresit din nou! Doar ca, vezi tu, vremea asta….cum ii spui tu, se schimba, si evolueaza. Daca noi n-am evolua cu ea, am avea o problema. Ori noi, ori ea. Da, ea, vremea! Ce s-a intamplat in ultima suta de ani? Pai stai ca-ti zic eu. Femeia nu mai sta in pozitie de drepti in fata barbatului. Ba chiar indrazneste sa concureze cu el. De acord cu tine ca parca n-as concura cu el la sudat fiare, ca nici lui nu-i arde de schimbat scutecele, dar de acolo la a fi atat de radical, mai e cale lunga. S-a mai intamplat ca (spre ghinionul vostru) putem sa purtam pantaloni, si scuzat sa-mi fie, da’-i purtam mai bine si mai cu stil decat multi dintre voi (si nu generalizez, n-as indrazni) si s-a mai intamplat ca stim sa ne pastram feminitatea, chiar daca voua vi se pare ca nu-i asa. Sau poate nu-ti place o femeie de afaceri care-ti zambeste frumos la un pranz in care trebuie sa discutati despre cifre. Nu-s feminista, nici pe departe, dar sa-mi spui ca ar fi trebuit sa ramanem noi acolo unde eram acum 100 de ani, si sa evoluati doar voi, este la fel ca a-mi arunca-o in ochi p-aia cu “vezi, f*? tu ai muscat prima din mar!” scuzat sa-mi fie limbajul trivial, dar inca ne-o aruncati in ochi. Si e cam mult, mai ales ca nu vi l-am bagat pe gat pe nenorocitu’ ala de mar.

De asmenea, o rectie mai amanuntita puteti citi pe blogul ei: http://letytia.wordpress.com/2011/08/30/esti-femeie-fii-femeie/

3 Replies to “Femeia de azi – Reactie!”

  1. Doamne, Alexandru, asa nu ai profilul unui barbat care crede asa ceva! :)) Eu m-am amuzat si sincer prefer sa nu te iau in serios la faza asta. Am 30 de ani, castig destul de bine, port foarte multe rochii, am multe prietene, nici una nu e ca mine, iubesc barbatii, desi asa mi-am luat-o de rau de la unii dintre ei, ca ma culeg si acum. Imi doresc sa fiu sotie si mama, cand o sa vina omul potrivit. Poate asta s-a schimbat, incercam sa alegem mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *