Te iubesc pentru ca…


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania / luni, septembrie 5th, 2011
el si ea

Cand il explicam pe te iubesc.

In carti, in filme, in piese de teatru, in melodii, poezii, in toate formele de exprimare pe care le avem la dispozitie, chiar si pe facebook, incercam sa lamurim elemente ale fiintei noastre, in special elemente comportamentale, sentimentale. In general, din ce am dedus eu, lucrurile cu care noi, oamenii ne mandrim si ne caracterizam sunt ratiunea, constiinta si iubirea. Ele ne deosebesc de restul animalelor, ele ne fac mai buni si ne ajuta sa evoluam. Iubirea este cel mai de pret lucru pe care il detinem. Mai degraba, capacitatea de a iubi. Fie ca ne iubim familia, prietenii sau sotia, cu totii iubim cel putin o persoana si suntem la randul nostru iubiti de cel putina una.

Mijloace prin care ne aratam iubirea avem fiecare dintre noi. In functie de imaginatie, posibilitati, situatie, putem folosi nemarginite cai de a o arata. Chit ca ii spui mamei, intr-o dupa-amiaza linistita pe un fotoliu in timp ce va uitati la un film sau, ii spui iubitei tale, intr-o dimineata in care te-ai trezit langa ea, oricand si oricui i-ai spune-o, se poate face intr-un singur fel: Te iubesc! Poate fi insotita de o declaratie complexa, de un suprarealism special de tipul Eminescu – Micle, insa te iubesc este te iubesc, si atat.

Atunci cand cautam explicatii pentru iubire, atunci cand simtitm nevoia sa explicam de ce iubim, sa gasim argumente sau sa evidentiam calitatiile persoanei ce pretindem ca iubim, atunci nu iubim. Atunci, de cele mai multe este vorba despre compromis, fie social, fie financiar.

Si intarindu-mi ideea, va propun un articol scris de Simona Catrina pe DailyCotocodac.

Daca iubesti pentru un motiv anume, esti frumos, destept, bun, iubirea devine comerciala: te iubesc pentru ca te iubesc. Garabet Ibraileanu – Adela

2 Replies to “Te iubesc pentru ca…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *