Cazino Online vs Cazino Clasic


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti interbelic, Futurologie / miercuri, mai 30th, 2012
cazino online
cazino online vs. cazino clasic

In secolul XXI avem de ales. Cazino online sau cazino clasic?

Jocurile de noroc au vechime de cel putin 5000 de ani.

Jocul de noroc pare sa fie o componenta a firii umane, primul joc de noroc consemnat de istorie se juca cu „astragalus“, un fel de zar. Astragalus era un os cubic, provenit din glezna caprioarelor sau oilor, similar ca si consistenta cu coltul elefantului. Astragalus a fost depistat in situri arheologice din mai toate colturile lumii: picturi gasite in morminte egiptene afiseaza jocuri cu astragalus datate de arheologi ca fiind realizate in jurul anului 3500 i.e.n, vase de lut si ceramice grecesti prezinta tineri aruncand „zarul astragalus” într-un cerc. In Europa, variatiunii ale „jocului de zaruri” au aparut in perioada cruciadelor. Chiar si etimologia cuvantului zar pare sa aiba provenienta orientala, in araba la zar se spune „al zahr”. Mai tarziu, au aparut cartile de joc in Asia. Acestea au devenit populare în Europa decat dupa inventia tiparului. Primele carti de joc erau mari si patrate. Figurile de pe cartile de joc erau desenate cu un singur cap, iar colturile erau ascutite, ceea ce facea trisatul mult mai usor. Cartile cu figuri duble si colturi rotunde au fost introduse foarte aproape de vremurile noastre, in secolul al XIX-lea.

Era tehnologiei, secolul XXI, aduce avantaje si inovatii jocului la cazino.

In prezent, in era vitezei si tehnologiei, foarte multi oameni prefera jocul online. Este evident, tinand cont si de vechimea jocurilor de noroc, care are cel putin 5000 de ani, ca oamenii sunt atrasi de acest tip de distractie. Cazinourile online ofera foarte multe avantaje, printre care: comoditatea jocului din fata calculatorului, avand orice costumatie, eficientizarea timpului, inlaturarea factorului uman pe cat posibil, foarte multe bonusuri si premii. De exemplu, partycasino.com ofera un bonus de pana la 3000 de Dolari la inscriere si un Jackpot de peste 6 milioane de dolari. Astfel de tentatii contureaza lista avantajelor pentru cazinourile online si conving tot mai multi jucatori sa-si mute activitatea catre online. Pe de alta parte, cazinourile clasice isi pastreaza atuul cel mai de pret, adrenalina oferita de prezenta reala, palbabila la masa de joc. Pe langa acest atuu major, si ofertele marilor cazinouri sunt tentate, insa se adreseaza cu precadere jucatorilor ce mizeaza sume mari de bani. Printre aceste oferte se numara: cazare gratuita, transport gratuit, mancare, bautura si diverse tombole.

Concluzie. La nivel psihologic este clar ca jocul de noroc este in firea umana. Alegerea intre un cazino online si unul clasic cred ca depinde doar de nivelul de miza al jucatorilor. Pentru jucatori care mizeaza lunar sume mici, pana in 1000 de dolari, cazinourile online ofera avantaje mult mai mari. Pentru cei bogati, care dispun si de mai mult timp, alegerea pare sa fie cazinoul clasic.

2 Replies to “Cazino Online vs Cazino Clasic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *