Turism in Bucuresti


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti, Bucuresti interbelic, Romania si romanii / joi, mai 31st, 2012

Bucuresti poate deveni capitala cea mai atractiva a Europei.

De trei ani Bucurestiul are o expansiune inimaginabila. De la capitala cainilor vagabonzi, gropilor si aurolacilor, cum a fost descrisa in multe reportaje vestice, Bucuresti se indreapta spre a deveni cel mai atractiv loc turistic al Romaniei. Vad in Bucuresti mai multi straini decat in anii 2006, 2007, perioada in care Bucurestiul era cea mai vanata capitala a Europei, dar nu pentru turism ci pentru afaceri. Nu stiu daca celebra frunza a doamnei Udrea a contribuit sau energia domnului Oprescu, insa in ultimii 3 ani Bucurestiul a prins viteza mare in drumul spre a deveni un loc fierbinte al Europei.

Cu ce sa ne laudam in Bucuresti?

Nu avem Tour Eiffel, nici sculpturi celebre (ale lui Brancusi sunt la Paris), nici Capele Catolice construite in perioada de tiranie a Bisericii Catolice, nici muzee in care sa fi colectionat tot ce-am mai gasit in timpul diverselor colonizari si nici infrastructura ultra moderna.

In Bucuresti avem ceea ce probabil nu mai exista nicaieri in Europa. Un mix de cultura si societate. Avem cate putin din stilul oriental, cel vest european si cel sovietic. Acesta este marele atu al turismului in Bucuresti! Aceasta mixtura intre constructiile megalomane comuniste, parfum de epoca al „Micului Paris” si talciocul oriental, ne face unici. Si daca, cu exceptia manastirilor din nordul tarii, nu am exploatat mai deloc niciun alt atu turistic, am putea juca „all in” mizand pe acest mix. Pentru ca, in general lucrurile rare sau chiar unice, valoareaza mult, ar trebui sa vindem si noi scump ceea ce avem.

In acest mix gasim casa Poporului, Ateneul Roman, Arcul de Triumf, disctractia din Centrul Vechi, Pasajul Basarab, Arena Nationala, cazinouri si sali de jocuri de noroc, cazinouri de lux precum Casa Vernescu, saloane de masaj erotic…si multe, multe altele. Iata un articol din New York Times scris in urma cu 3 ani:Ā http://travel.nytimes.com/2009/08/30/travel/30surfacing.html

Concluzie. Bucurestiul este pe un trend bun. Cred ca acest drum s-a intamplat pur si simplu, natural, fara vreo strategie de marketing si dezvoltare in spate, insa este un drum bun. Un drum care atrage lume si bani. Asa ca, pare destul de simplu, hai sa pastram drumul si sa-l conturam, accentuand detaliile acestuia si imbunatatindu-i performantele. Sau hai sa lasam lucrurile sa se intample de la sine, ca poate daca intervenim le stricam šŸ™‚

Chinezu GroparuĀ LunaPatrataĀ QuestioareĀ NeaCostacheĀ AlexĀ AliceeeĀ RoxyĀ InprobaĀ Simona

5 Replies to “Turism in Bucuresti”

  1. Ceva schimbari pe blog, vad… Nice! Cat despre Bucuresti, e un oras care m-a fascinat mereu, inca ma fascineaza. As colinda Bucurestiul noaptea cu masina, in nestire. Pe langa toate locurile si lucrurile frumoase din el care merita vazute. Eu am o cladire preferata… Casa din parcul Cismigiu, insa nu stiu exact ce e acolo, uniunea something,something. As sta sa ma uit la ea incontinuu….

  2. […] Alex, Andrei, Mihai? ShareDiggLike this:LikeBe the first to like this post. Leave a Comment by Letitia C. on June 3, 2012  •  Permalink Posted in Categoria "Diverse" […]

    [WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (69.170.134.34) doesn’t match the comment’s URL host IP (76.74.254.120) and so is spam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *