Alegerile


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti, Bucuresti interbelic, Romania si romanii / miercuri, iunie 13th, 2012

Au mai trecut 4 ani, am mai ales niste primari

Iures mare timp de 2-3 saptamani, masini in convoi cu megafoane si portavoci strigand si militand, mii de flyere zburand in jurul nostru, bannere, afise, spoturi tv, reclame pe facebook. Totul pentru concursul de pe 10 iunie. Alegerile nu mai sunt alegeri, sunt un concurs de tipul care ajunge primul. Cel mai mult mi-a placut evolutia lui Oprescu. De 16 ani tot inceearca sa ajunga primar. A fost sustinut de PSD, apoi a invatat de la Basescu cum sa faca sa castige Bucurestiul: un pic de teatru, un pic de extravaganta, populism si anti-comunism. Acum, s-a transformat din vesnicul candidat fara sanse intr-un fel de Mazare al Bucurestiului. Daca mai finalizeaza un pasaj si-o gura de metrou in urmatorii 4 ani sunt convins ca tot el va ramane primar.

In 1890, Ion Luca Caragiale il descria pe Lascar Catargiu: Sub înfăţişarea aceea blajină, nimini, poate, nu ştie câtă tenacitate şi câtă energie stau ascunse; îndărătul acelor doi ochi blajini, stă dârză o voinţă neîncovoiată; sub chipul acela de răzeş plin de bonomie naivă, e totdeauna deşteaptă la pândă cea mai sigură judecată politică, cea mai adâncă dibăcie de om de stat. Toate acestea, pe un fond moral fără cea mai mică imputare. – sa fi fost tot propaganda? sa fi fost un advertorial platit? Posibil! Dar, parca era altceva.

In 2011, dupa 120 de ani, avem alti formatori de opinie, alt limbaj si alti politicieni:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *