Rent a car in Romania


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti, Bucuresti interbelic, Magazine online, Romania si romanii, Social Media Romania / luni, august 13th, 2012
rent a acr bucuresti
Rent a car Bucuresti

Inchirieri auto Bucuresti vs. inchirieri auto Milano

Ai inchiriat de curand o masina? Din Romania sau din strainatate?

Urmeaza sa relatez o intamplare adevarata si frustranta. Frustranta pentru ca, de fiecare data cand voi auzi vreun reportaj despre cum ne considera italienii pe noi hoti si inapoiati, imi voi aminti cum am inchiriat masina la Milano. Cum iesi din aeroportul Bergamo dai nas in nas cu un ghiseu pe care scrie mare rent a car. Pe langa textul sugestiv cateva preturi intre 19 si 39 de euro si scris mare no credit card. Incantat ma indrept spre ghiseu. Comunic in italiano-engleza cu persoana de la ghiseu si aflu urmatoarele: un fiat punto costa 49 euro plus 9 euro casco, iar garantia pentru a-l inchiria este de 800 euro si nu se poate plati cash ci este nevoie de credit card. Ma agit, imi folosesc intreaga imaginatie pentru a-i explica domnisoarei de la ghiseu ca pe reclama scrie ca nu este nevoie de credit card, dar degeaba. Intr-un final, constrans de nevoia inchirierii unei masini, ii dau datele cardului si intocmesc documentele necesare. NICAIERI nu scrie ca banii vor fi blocati pe card pentru 40 de zile! Cum am aflat asta? M-am intors in Romania, am vrut sa fac o plata cu cardul si a fost refuzat. Ma duc nervos la banca si aflu ca banii au fost blocati de firma de rent a car din Italia. Abia dupa 40 de zile calendaristice am fost sunat de cei de la banca si mi s-a confirmat deblocarea baniilor. Deci, cine-i tepar si hot? Cine-i mincinos? Noi sau italienii?

Acum, episodul rent a car in Bucuresti.

Se intampla ca dupa episodul din Italia sa am aceeasi nevoie si in Bucuresti. Usor temator si crispat caut sa inchiriez o masina de la o firma de rent a car din Bucuresti. Dupa o cautare pe google inchirieri masini, dau peste Autostil.net. Sun, ma asigur ca preturile afisate pe site sunt cele reale, ma asigur ca garantia afisata pe site este cea reala…ma asigur, in general cam de tot ce in Italia aparea in reclama dar, in realitate era altfel. Aflu cu surprindere ca lucrurile sunt EXACT asa cum sunt afisate si pe site. Mai departe a fost foarte simplu, mi-au adus masina acolo unde mi-a fost mie la indemana sa o receptionez, mi s-a returnat garantia instant fara macar sa verifice prea amanuntit starea masinii (in Italia predarea masinii a durat aproape 2 ore). In concluzie am fost infinit mai multumit de serviciile oferite de firma de inchirieri masini din Bucuresti decat de cele din peninsula.

A avut cineva o experienta similara? Sa gasesti in Romania servicii mai bune decat in occident? Daca da, atunci hai sa le promovam si sa ne laudam cu aceste cazuri!

Lety Raluca Shayna Alina Groparu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *