Lord of the Dance


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti, Bucuresti interbelic, Magazine online, Romania si romanii, Social Media Romania / duminică, octombrie 14th, 2012
Lord of the Dance

 

Lord of the Dance, spectacol de dans irlandez

Cam asta este Lord of the Dance, o trupa ce face spectacol de dans Irlandez. Ieri am fost pentru prima data la un spectacol de-al lor, la Sala Palatului in Bucuresti. Povestea spectacolului este destul de simpla, exista un Lord rau si unul bun, exista o printesa si o curtezana rau intentionata si, inevitabil, o lupta intre bine si rau. Pastrand influentele Shakspeariene ale peninsulei Britanice, in specacol a avut loc si un personaj care, spre finalul povestei, sa incline balanta catre bine, un spiridus. Spectacolul a fost foarte frumos, dansul de mare exceptie, costumele la fel, precum si coregrafia, organizarea, totul a fost exact asa cum trebuia.

O problema de aspect

Gratar la Sala Palatului

In fata Salii Palatului se puteau distinge de la distanta reclamele la spectacolul de dans Irlandez si la un eveniment de degustare de vinuri, ce avea loc in lobby. Foarte elegant si frumos totul, mai putin ghereta cu mici de la intrare. Da, la intrare in sala de spectacol, o ghereta ce ne oferea bere la draft si un gratar pe care se frigeau mici. Nimic neobisnuit, am fost la spectacole si in Germania sau Austria si, la fel ca si la noi ieri, si la Austrieci sau Germani erau nelipsite gratarele cu celebrii lor carnati. Insa este o mare problema de aspect. Pe cand la ei aceste chiscuri ce deservesc publicul cu specialitati calde autohtone sunt dichisite si aranjate, iar cei ce pregatesc preparatele au o tinuta impecabila, la noi…e ca la noi.

Cu putin mai multa atentie la detalii, nu ne-am distinge cu nimic de Germani, Austrieci sau Francezi. Insa, spiritul oriental poate ne influenteaza mai mult decat cel occidental. Totusi, acest lucru ne face unici, pentru ca doar la noi am vazut acest mixt cultural.

2 Replies to “Lord of the Dance”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *