Romania, imobiliare atipice?


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti, Bucuresti interbelic, Magazine online, Social Media Romania / miercuri, octombrie 24th, 2012
vila exclusivista

Proprietatile scumpe, de lux se vand la fel de bine si in criza

Ca afirmatia de mai sus sa poata fi sustinuta trebuie sa stabilim ce inseamna proprietate de lux. Pentru mine, analizand cu bun simt, o proprietate de lux inseamna in primul rand o amplasare exclusivista. Asta e un lucru greu de gasit in Bucuresti, pentru ca nu prea exista locuri exclusiviste. Ca sa ne intelegem bine, exclusivist nu este echivalent cu scump. In New York, Manhattan exista blocuri cu apartaente, scumpe dar nu cele mai scumpe, in care nu-ti poti achizitiona o proprietate decat daca ceilalti proprietari impreuna cu administrarea te accepta pentru a fi vecinul lor. Acceptarea acestora nu este usoara, trebuie sa indeplineasca anumite cerinte sociale si, in unele cazuri, chiar sa aiba recomandari. In Bucuresti nu avem astfel de exemple de zone exclusiviste, asa ca ne vom rezuma la ceea ce inseamna exclusivist local. Anume, zonele Primaverii, Dorobanti, Kisselff, Aviatorilor. Proprietatile amplasate in zonele descrise au calitati exclusiviste cum ar fi: limitarea posibiliatii de dezvlotare, magazine si servicii premium si, desi e putin fortata aceasta calitate, o delimitare fata de celelalte zone ale urbei.

Asadar am stabilit cam care ar fi zonele exclusiviste din Bucuresti. Proprietatile de lux aflate in aceste zone pornesc de la pretul de minim 5-600.000 euro. De exemplu, o vila de 330 mp locuibili si 600 mp de teren, cu o arhitectura interbelic si amplasata in zona Dorobanti costa 1275000 euro. De ce spun ca proprietatile de lux nu resimt criza? Pentru ca cine isi permite sa achizitioneze o proprietate de valoarea acasta nu este influentat de criza. Nu este influentat in sensul ca nu a saracit in urma crizei. Vila avea acelasi pret si in 2008 si in 2009. O proprietate de lux este destinata unui client ce stie si poate sa aprecieze luxul, iar aceste persoane detin averi consistente. Un bun exemplu ar fi Dinu Patriciu, asupra caruia criza s-a manifestat, averea i s-a diminuat, de la 2,5 miliarde de euro in 2008 la 1,7 miliarde de euro in 2011. Asadar, oamenii cu adevarat bogati sunt bogati si atunci cand este criza si sunt mai bogati atunci cand este boom economic, pentru ei asta este diferenta.

Pentru ceilalti exista apartamente de vanzare in Bucuresti, mai mici sau mai mari in functie de buget.

Concluzie. Proprietatile de lux se vand la fel de bine in criza cum se vand si cand nu este criza. Voi ce parere aveti?

Inproba Questioare DailyGossip

Multumesc agentiei Imoprest, specializata in vanzare apartamente Bucuresti, pentru informatiile oferite in vederea redactarii informate a acestui articol

8 Replies to “Romania, imobiliare atipice?”

  1. Cu ultima parte pot sa fiu de acord pentru ca este real, daca ai avut 2 miliarde si acum ai un miliard tot bogat esti.
    Cat despre vanzare nu, pentru ca nu sunt reale, sunt la fel ca la masinile de lux, platesc diferite publicatii sau posturi tv pentru reclama.

    1. pai am zis si eu la inceputul articolul ca nu prea exista zone exclusiviste in bucuresti, deci nici preturile nu sunt justificate pentru zone exclusiviste…

  2. In absolut orice metropola exista zone exclusiviste pentru Bucuresti as enumera:Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti, Kiseleff, Cotroceni si Nordului.
    Pentru aceste zone intotdeauna va exista cerere, din cauza specificului lor se adreseaza doar acelor clienti cu buget mai mare decat media cumparatorilor si care din motive bine intemeiate sunt dispusi sa plateasca sume importante pentru aceste locatii. Deasemenea si locatiile din aceste cartiere sunt adaptate la urbanismul zonei, fiind doar proprietati deosebite cu suprafete mari, finisaje de lux si arhitectura pe masura prestigiului zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *