Iar ma laud :)


Alexandru Grivei Blog, Blogging in Romania, Bucuresti, Magazine online, Social Media Romania / miercuri, noiembrie 14th, 2012

Primul concurs Blogal Initiative la care am participat

Am fost incantat acum doua zile sa aflu ca am castigat locul intai, cu acest articol, la un concurs Blogal Initiatve. A fost primul concurs Blogal Initiative la care am participat, desi am vrut sa particip de multe ori la concursuri, imi este foarte greu sa fiu activ online si up to date.

Campaniile pe bloguri au devenit in ultimii doi ani niste unelte foarte populare pentru promovarea online. Marketingul online al companiilor a inceput sa se bazeze din ce in ce mai mult pe acest tip de promovare. Avantajele sunt pentru toate partile implicate. Bloggerii sunt stimulati in activitatea lor si, indiferent de natura sau capacitatea blogului, reusesc sa-si monetizeze intr-un fel munca, iar companiile isi intaresc vizibilitatea online si, poate mai important decat vizibilitatea, reusesc sa cladeasca o autoritate ridicata site-ului.

Imaginea companiilor are mai multa vizibilitate

Efectele de imagine sunt mai mari decat cele provocate de un banner sau o reclama pop-up, tip de promovare care deja a devenit foarte stresanta pe multe site-uri. Ce este important, dupa parerea mea, este cum se face articolul de promovare. In viziunea mea un astfel de articol in niciun caz nu trebuie sa fie dedicat descrierii companiei. Blogurile, indiferent de cat de mari sau cat de mici sunt, au o comunitate care se formeaza in jurul lor. Comunitate formata dintr-un numar de oameni, multi sau putini, care citesc mereu articolele publicate. Aceasta comunitate se formeaza prin prisma acceptarii, asumarii sau atractiei asupra stilului respectivului blog. Asa ca, este foarte important ca articolul promotional sa nu faca nota discordanta cu restul articolelor. Ba chiar bloggerul sa prezinte o parere negativa fata de serviciile companiei pe care o promoveaza.

Din punct de vedere al imaginii si al vizualizarii online consider acest tip de promovare optim si necesar oricarei companii. Din perspectiva SEO avantajele sunt iarasi foarte mari, precum si foarte variate. Cel mai important ar fi cel mentionat si anterior, cresterea autoritatii site-ului.

Concluzie. Ma bucur ca tot mai multe companii apeleaza la acest tip de promovare, asta inseamna constientizarea puterii reclamei online si al vanzarilor online. O sa mai particip cand voi mai avea ocazia la concursurile Blogal Initiative, pentru ca-mi place sa fac blogging si pentru ca aceste concursuri sunt competitive.

10 Replies to “Iar ma laud :)”

  1. Poate este vremea sa te apuci serios de scris, sa te retragi undeva la tara inconjurat de natura si de animale si sa scrii cartea despre sistemul bankar.
    Sper ca nu te opresti aici si te multumesti doar cu o fantana si mergi mai departe.
    Multa bafta !

    1. Mltumesc, din pacate nu am apucat sa scriu in timp util inca trei articole despre imbatranirea activa, insa le voi scrie oricum in curand chiar daca nu vor fi luate in calcul pentru concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *