Ceva scris din suflet, de tata


Alexandru Grivei Blog, Romania si romanii, Stiri Romania / joi, ianuarie 23rd, 2014

Sa scrii sincer si din suflet e minunat, dar sa scrii si argumentat e si mai bine

Sa va zic cate ceva depre tata, lui nu-i prea arde sa scrie un articol. Stiti de cate ori l-am rugat sa faca asta? Insa astazi, a scris pe Facebook ceva din suflet, mi-a placut mult. Astfel mi-am permis sa redau copy/paste scrierea sa:

Cateva observatii, la tristete….

1) Se estimeaza ora 15.45 ca ora a producerii accidentului aviatic din Apuseni. La ACEA ORA sistemul ELT a inceput sa emita semnale de avertizare. La h15.45 !!!
ROMATSA ma auzi ??? AI FOST AVERTIZATA la acea ora si TREBUIA sa LOCALIZEZI si sa avertizezi IGSU (Inspectoratul pentru situatii de urgenta) IMEDIAT !!!

2) La ora 15,51 copilotul vorbeste la telefon cu tatal sau si-i spune despre accident. IN ACEST FEL lumea afla despre producerea lui ! Mai mult, copilotul da o informatie importanta in legatura cu localizarea: „La 40 mile de Sibiu, in drum spre Oradea” !!! (Sunt foarte curios daca aceasta localizare coincide cu zona in care a fost gasit avionul…!)

3) Faptul ca a existat acoperire de retea de telefonie celulara in zona producerii accidentului reprezinta prima SANSA la viata a celor 5 supravietuitori ! Dar si sansa ROMATSA ca nu e acuzata astazi de CRIMA !

4) La ora 16.22 Dr. Zamfir transmite la 112 si la IGSU date PRECISE pentru localizare. Chiar COORDONATE PRECISE !

5) Este fantastica IMBECILITATEA celor de la IGSU care n-au fost in stare sa transforme coordonatele transmise de Dr. Zamfir din sistemul centesimal in sistemul sexagesimal !!! Aceasta imbecilitate combinata cu lipsa de luciditate, poate chiar de profesionalism, a IGSU creeaza tuturor celor care au plecat EROIC in cautarea avionului o CONFUZIE incredibila.

6) Chiar in aceste conditii ingreunate de IGSU oamenii localnicii, salvamontistii clujeni si echipa offroad Transilvania, bazandu-se strict pe informatiile furnizate de Dr. Zamfir, reusesc SA INTUIASCA drumul spre aeronava, sa o gaseasca si SA SALVEZE 5 VIETI ! EI reprezinta a doua sansa la viata a celor 5 supravietuitori…

7) Se vorbeste, pe nedrept, foarte putin despre SALVAMONTISTII clujeni…. EI ar fi ajuns PRIMII la epava avionului, cu mult timp inaintea localnicilor, daca nu ar fi fost intorsi din drum de reprezentantii IGSU !!!

8) In aceste zile localnicii, salvamontistii si echipa offroad Transilvania au fost EROI ! Sugerez Presedintelui tarii si Primului-ministru sa-i invite la Bucuresti si sa-i ONOREZE CA EROI intr-o ceremonie care sa fie transmisa la ORA DE VARF pe toate posturile de radio si televiziune.

Horatiu, 23.01.2014

Questioare Vienela Chinezu Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *