SEO = promovare online in 2006


Comunicare online, Internet Marketing, Magazine online, Social Media Romania / vineri, martie 21st, 2014

Ce inseamna promovare online?

Eu tot incerc sa aflu ce inseamna sa faci promovare online. Am cativa prieteni care au firme d web design si ofera si acest serviciu de promovare online. De vreo 7 ani tot discut cu ei pe acest subiect si nu am reusit sa ma lamuresc care-i treaba cu aceasta promovare online.

SEO inseamna search engine optimization si se refera la a-ti optimiza site-ul pentru motoarele de cautare. Mai exact pentru Google, pentru ca alte motoare de cautare folosesc in principiu cam aceleasi formule pentru interpretarea rezulatelor. Asta-i o treaba destul de simpla din moment ce cam toate platformele pe care se construiesc site-uri in prezent dispun de functii standard pentru realizarea de h-uri, meta-uri si cuvinte cheie. Bun, asadar in principiu cam toate site-urile pot face cam acelasi lucru. Unde se face diferenta?

In schimb, in 2006 nu era asa. Un site se creealucrand in cod si seo se facea avand cunostinte de asa ceva si nu toti stiau sau puteau sa faca asta bine. De atunci, cei doi termeni SEO si promovare online se cam intrepatrund pana cand vor trebui despartiti.

Promovarea online este un concept care include multe componente

Promovare online se refera la a te promova in mediul online. Si, cred eu dar si alti oameni multt mai avizati (de exemplu zoso, vezi aici un articol) ca a devenit mai important ceea ce promovezi decat cum promovezi. Adica in 2014 conteaza continutul site-ului, blogului, magazinului, mai mult decat tehnicile folosite. Tehnicile nu au cum sa difere, doua magazine online de exemplu vor avea aceleasi parghii de promovare, insa important este ce continut promoveaza.

Comunicarea online este o alta componenta a promovarii. La fel ca si offline, trebuie sa ai o strategie de comunicare, un mesaj bine stabilit si, cel mai important, o tinta de urmarit. Parghiile sunt pentru toata lumea  aceleasi. Diferenta o face tot continutul.

Asadar ce trebuie facut? Continut de calitate este raspunsul evident. Practic toate magazinele online trebuie sa angajeze copywriteri pentru creearea de continut? Vor castiga intrecerea cei cu imaginatia cea mai mare?

Si totusi, cine garanteaza ca Google nu fura rezultatele? Cum se garanteaza succesul si de unde stim ca Google ne afiseaza informatiile in baza unor algoritmi echidistanti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *