Tu ce-ai facut la Bac?


Alexandru Grivei Blog, Amintiri si omagii / mar╚Ťi, iulie 8th, 2014

Unde dragoste nu e, nimic nu e … de unde-i vorba asta?

De curand m-am revazut cu mai multi colegi de liceu, am stat pana la 3 dimineata si am consumat bere. Adica am facut cam ceea ce faceam si in liceu ­čÖé Printre altele ne-am intrebat toti cu mirare, daca noi eram atat de depravati, generatiile astea care pica bac-ul pe banda rulanta, cat de depravate sunt? Tin minte ca am facut toate tampeniile posibile in liceu. Cel putin, pe vremea aceea, adica acum vreo 13-14 ani, eram total in afara perceptiei de elevi constiinciosi. Chiuleam in nestire, consum alcool necontrolat, mergeam la meciuri de fotbal nu la cercuri literare, dar cu toate astea, toti am luat bac-ul si am intrat la facultati de stat. Unii le-au terminat, altii mai lenesi nu, insa am reusit ceea ce minim 50% din absolventii actuali de 12 clase nu reusesc. Ceea ce aveam in plus era respectul fata de institutie. Chiar daca nu ne placea la scoala mai mult decat la terasa, stiam ca e bine sa mai citesti o carte, sa mai rasfoiesti o culegere si sa mai rezolvi o ecuatie. Macar de rusinea parintilor si tot ne-am educat cat de cat. Am impresia ca acest lucru nu se mai intampla in prezent. Sa fie de vina Facebook-ului, internetului, smartphone-ului, grijile zilnice, gigi becali? Nu. Sunt convins ca este 100% vina parintilor generatiilor astora. Oricat de poluat o fi mediul social in care te dezvolti, o fundatie solida, sanatoasa provenita din familie, te indruma spre drumul bun, corect si astfel reusesti, macar din jena sa acumulezi ceva.

Din acelasi loc de unde am invatat subtitlul acestui articol, am mai invatat si ÔÇťlofososegedbeÔÇŁ.

Provocare, pentru tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani, de unde sunt cele doua citate mentionate in aest articol?

2 Replies to “Tu ce-ai facut la Bac?”

  1. Exist─â o infiferen╚Ť─â la nivel na╚Ťional fa╚Ť─â de educa╚Ťie, ╚Öi asta pentru c─â avem at├ótea exemple de oameni care o duc bine, ocup─â func╚Ťii, ne decid viitorul ╚Öi nu au educa╚Ťie.

    1. Nu cred ca acesta este motivul pentru care copii sunt ignoranti. La 10,11,12 ani nu iei decizii de genul: „Becali are x milioane euro fara sa fi facut scoala, eu de ce sa invat” Cred ca problema pleaca mai din sate, de la parinti si profesori/invatatori.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *