De ce sa-ti faci blog in 2015


Alexandru Grivei Blog, Comunicare online, Internet Marketing, Social Media Romania / marți, decembrie 22nd, 2015

Vrei sa vadă lumea ideile tale? Vrei sa-ți testezi talentul de scriitor? Vrei trafic?

Ma gândeam astăzi cât de usor este sa-ți faci un blog in 2015. In maxim 15 min îți poți lua domeniu, Hosting si instala o tema profi. In maxim 2 ore ai finalizat setările de baza pentru  tema de WordPress si ți-ai făcut si paginile de Facebook, Instagram si twitter. Ai postat deja primul articol si ai o expunere la care in 2008-2009 unii nici nu visau (nu mai zic de 2005-2006 când nici nu exista noțiunea de social media). Zbang! Ai blog in 2 ore si deja primii 3-4 cititori încep sa apara. Nu trebuie sa știi mai nimic despre seo pentru ca face WordPress-ul aproape tot, de reedit sau diggit sau delicious nici nu e nevoie sa știi ca au existat vreodată. Bagi poze frumoase, ce daca-s de pe google images, nu bagă nimeni de seama, si gata. Tot ce trebuie este sa scrii si sa socializezi pe Facebook. Daca o vei face bine sau măcar mediocru vei ajunge in 6 luni la traficul pe care il puteai atinge, prin mult mai multă munca in vreo 2 ani, între 2005 si 2011-2012. Facebook-ul îți va aduce trafic, usor si fără prea mult efort. Așa ca, de ce vrei sa-ți mai faci blog? Poți scrie liniștit pe Facebook, chiar Facebook notes e o chestie interesantă.

Asadar, de ce sa-ți faci blog in 2015? Care e rostul? Oricum întreaga activitate se va învârti in jurul social media (adică 80% pe Facebook). La ce te ajuta traficul de pe blog? Chiar crezi ca vor mai conta mult timp linkurile pentru google?

Cine si-a deschis un blog in 2015 este invitat sa ma lumineze, iar pentru efortul de care a dat dovada primește un cod de voucher in valoare de 200 de lei pentru adwords, așa cadou de la mine si nu de Craciun, de Blog. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *