Responsabilitatea de a visa


Alexandru Grivei Blog / sâmbătă, mai 13th, 2017

Trebuie să facem din realitate un vis, şi din vis o realitate. – Pierre Curie

A visa este o responsabilitate pe care trebuie sa ne-o asumam. Ce am fi fara vise? Fara vise nu am avea speranta, nu am avea idealuri, nu ne-am amagi si nu ne-am imbata cu bucuria imaginatiei.

Avem responsabilitatea de a visa, in primul rand fata de noi insine, pentru ca visul este o componenta obligatorie a vietii noastre si un element de echilibru, intre bine si rau.

Eu visez mereu. Si o sa va povestesc „Calatoria prin vis”.

…Mai sau Octombrie

Am visat ca merg pe o plaja. Vantul batea destul de tare, atat cat sa imprastie niste stropi de apa din marea prea putin agitata. Era primavara devrme sau, poate toamna, in visul meu timpul nu conteaza, anotimpurile nu conteaza. Nisipul era usor umed si urma pantofilor mei ramanea imprimata in el. Cand m-am uitat inapoi am vazut urmele pasilor, iar cand m-am uitat inainte, mi-am dat seama cat de putin mersesem si cat mai am inca de strabatut. Si m-am gandit sa alerg, sa ajung mai repede, dar m-am infranat. Am zis ca am mai alergat si alte dati si, atunci am obosit prea repede, asa ca am continuat sa merg pe malul marii si sa calc cu atentie, sa nu cumva sa strivesc vreo scoica.

Asa incepe partea a doua, prima partea o gasesti aici.

Va urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *