Ce fel de credit ni se potriveste


Alexandru Grivei Blog / joi, iunie 1st, 2017

Creditul pe termen scurt

Fie ca este vorba despre o nevoie urgenta, fie ca este ceva ce-ti doresti astazi si nu poti amana pana saptamana viitoare, cand iei salariul, prima solutie care vine in mintea oricui este un imprumut. Si daca ne luam dupa sfatul unuia dintre fratii Karamazov, banii dati cu imprumut inseamna prietenie stricata. Asa ca, urmatoarea solutie, imediata si cu aplicabilitate instanta este un credit pe termen scurt. Creditele pe termen scurt au dobanzi uriase, de aceea nu sunt o solutie pentru altceva decat mici nevoi sau placeri, pe care le putem satisface astazi, dar doar in vederea achitarii lor la termenul stabilit. In general, astfel de credite, sunt obtinute si utilizate de oamenii din zone urbane, destul de dezvoltate din punct de vedere economic. O statistica oficiala a situatiei romanilor si a dezvoltarii orasele, cu o intelegere aplecata asupra veniturilor cetatenilor, puteti citi aici.

Creditul pe termenul mediu sau lung

Astfel de credite le luam pentru achizitii mari, cum ar fi o casa, o masina sau o investitie. Creditele pe termen mediu si lung, din punct de vedere economic trebuie tratate in functie de mai multi factori care influenteaza economia locului unde se ia creditul. Regimul politic, situatia generala si particulara a investitiilor straine in respectiva regiune, si multe altele. In Romania, Prima Casa, este creditul preferat al romanilor. Parerea mea este ca vine dintr-un complex ante-decembrist, complex transmis de la o generatie la alta. Pana la urma, un astfel de credit precum Prima Casa, nu este altceva decat un fel de leasing pentru casa. Pe termen lung, in 30 de ani este foarte sa poti anticipa corect veniturile personale si posibilitatile de plata, dar mai ales nu poti anticipa cum se aliniaza desfasuratorul vietii, nu cred ca in timpurile acestea se poate ca cineva sa fie 100% ca viata sa se va desfasura in acelasi oras timp de 30 de ani. Am auzit argumentul posibilitatii de inchiriere al casei luate, insa acolo intervin alte probleme.

De ce acest articol?

Nu am mai participat de mult la un concurs sau o leapsa in blogosfera. Am ales acesta, nu pentru ca ma pricep eu foarte bine la sisteme financiare sau la credite, si in niciun caz pentru ca sfaturile mele ar fi pertinete, ci pentru ca vad in aceasta initiativa ceva bun, ceva prielnic, poate si putina educatie. Nu trebuie sa ne speriem de credite, dar nici sa le luam in deradere, poate cei de la Credite pe Bune ne vor invata ceva util.

Din articolul mentionat in primul paragraf reiese ca Prahova este unul din judetele fruntaje, din punct de vedere dezvoltare, sunt curios cum functioneaza accesarea de credite in Prahova, daca sunt preponderente cele cu Prima Casa, la fel ca in Bucuresti.

Voi ce ziceti de aceasta intiativa? Va inscrieti in concurs?

Emil Vienela Tomata Lety

One Reply to “Ce fel de credit ni se potriveste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *