O invitatie in lumea teatrului


Alexandru Grivei Blog / sâmbătă, septembrie 16th, 2017

Tabara de improvizatie de la Polovragi

Ati fost vreodata la Polovragi? Pentru cei pasionati, pestera Polovragi merita vizitata in special pentru faptul ca ascunde in ea semne de viata si obiceiuri ale dacilor stravechi si, un liliac. 🙂 Manastirea Polovragi, situata in peisajul idilic al zonei, este un loc de reculegere si liniste. La Polovragi a fost tabara de improvizatie organizata de Alice Nicolae si Radu Gabriel, actori, traineri si oameni foarte misto. Am ajuns in acest loc inspirat de un eveniment la care am participat prin Iulie si, despre care am vrut sa va scriu, dar nu mi-am adunat cuvintele in timp util. O prietena, actor amator, a debutat pe scena de la Teatrul de Arta, intr-o piesa jucata la finalul cursului de actorie tinut de Alice. Unele emotii sunt greu de descris in cuvinte, dar succint fiind, pot sa va spun ca intreg spectacolul a fost impresionant, oameni cu job-uri total diferite si paralele lumii artei au realizat roluri de profesionisti. Si, asa am ajuns la Polovragi, incantat fiind de spectacolul jucat de elevii lui Alice, plin de curiozitate si de dorinta de a cunoaste, putin din ce inseamna teatru.

Las cateva poze de la tabara de improvizatie in acest articol, as putea sa scriu pagini intregi, ba chiar sa construiesc o mica schita, ce zic, schita?! cel putin o culegere de povestioare! Nu vreau sa dezvalui totusi prea multe, unele experiente trebuie traite si atat. Eu am descoperit cat timp a trecut de cand nu m-am mai intors la mine, cat de important este sa fim oameni si ca trebuie sa fac asta mai des!

Viata trebuie traita asemeni unei piese de teatru. – Platon

Am invatat multe lucruri noi, ne-am jucat, am ras, am povestit, am meditat, am facut improvizatie, am vorbit despre soarta filmului romanesc si despre noi. A fost delir!

Pe 10 octombrie incepe noul curs de actorie, dar inscrierile se termina mai repede, asa ca grabiti-va! Pentru detalii intrati pe pagina lor de Facebook sau dati un mail la contact@corporate-mindgames.ro! Tema cursului va fi dramaturgia lui Caragiale, iar la sfarsit va voi aplauda, emotionat si incantat! 🙂

O mica descriere a activitatilor desfasurate pe durata cursului, cu copy-paste, direct de pe pagina de Facebook:

Primul obiectiv este acela ca pe durata întregului modul – 3 luni, o dată pe săptămână – să construim împreună o piesă, pe care să o jucați pe o scenă de teatru. In acest semestru punem in scena o piesa de I.L.Caragiale. Umorul spumos si autenticitatea vor iesi, cu siguranta, la iveala.

Al doilea obiectiv este să ne jucăm și prin joc, specific actoriei, să dobândim o mai bună atenție, memorie, antrenarea abilității de a fi prezent/ în prezent, dezvoltarea creativității și a spontaneității, dezvoltarea abilității de a lucra în echipă.

Nu dam la o parte relaxarea si bucuria timpului pentru noi insine

Și nu în ultimul rând descoperirea de activități specifice aceste meserii -cum se naște un personaj, cum se naște o piesă, ce înseamnă să fii actor.

Dar frumusețea întâlnirii noastre va sta, cu siguranță, în multitudinea de lucruri pe care le vom învăța unii de la alții și pe care nu le putem pune în cuvinte încă.

Invitatul special al cursului, actorul si profesorul Radu Gabriel.

Investiția este de 330 ron pe lună ( și pe pământ
Înscrierea la contact@corporate-mindgames.com sau 0729247428

Voi ce experiente cu lumea teatrului ati avut?

Vienela Cristi   Adela  Andra

One Reply to “O invitatie in lumea teatrului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *