Intercogito proiect cultural


Alexandru Grivei Blog, Comunicare online, Romania si romanii / vineri, decembrie 22nd, 2017

Intercogito proiect de promovare a culturii Romanesti

Asociatia Culturala Citatepedia a lansat www.intercogito.ro – 1000 de cugetari romanesti clasice, traduse în 5 limbi de circulatie internationala. Proiectul, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, are ca scop promovarea culturii romane in lume prin raspandirea de cugetari pe internet.

Conform Facebrands sunt peste 9,6 milioane de utilizatori de Facebook in Romania. Majoritatea dintre ei au postat sau share-uit, cel putin o data o poza cu un citat. Proiectul Intercogito pune la dispozitie 1000 de imagini cu citate despre iubire, viata, lume, oameni, motivationale, spuse sau scrise de marile figuri ale culturii romanesti. Cred ca daca atunci cand ne dorim sa exprimam un sentiment, o idee, un gand si simtim nevoia s-o facem printr-un citat, am putea sa-l cautam printre cele selectate de Intercogito. Astfel, prin acest gest marunt, am putea pune umarul al viralizarea culturii romanesti in lume. Beneficiile sunt diverse, de la efecte asupra imaginii Romaniei, pana la sedimentare culturala, raspandirea cugetarilor culurale romanesti pe internet ne promoveaza intr-un sens pozitiv.

Eu voi incerca sa ma folosesc de aecasta selectie de cugetari, atunci cand scriu cate un articol, cand imi vine vreo idee sau cand, pur si simplu, vreau sa transmit o stare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *