Ce am invatat de la Andrei Gheorghe


Alexandru Grivei Blog, Amintiri si omagii / miercuri, martie 21st, 2018

„Sunt prea inteligent ca sa fiu ascultat.” – Andrei Gheorghe

Ca orice adolescent si eu am avut bucata mea de rebeliune, care s-a manifestat in diverse forme si poate una dintre acestea a fost sa ascult cu obsesivitate, oricand puteam „13/14 cu Andrei” si „Midnight Killer”. Da, io-s d-ala care a fost adolescent in anii ’90. Ce am invatat ascultandu-l pe Gheorghe e putin, mult prea putin fata de ceea ce as fi putut invata, dar nah, nu s-a putut mai mult. O sa las aici 4 lucruri pe care le-am invatat de la el pentru ca am convingerea ca, inainte de toate, inainte de spirtualitate, inainte de orice credinta privind viata de apoi sau orice idee cugetatoare, ceea ce suntem dupa moarte sunt amintirile oamenilor despre noi si povestile spuse la un pahar de vin.

De la Gheorghe am invatat despre Nabokov si datorita lui Andrei am citit romanele acestuia. Tot de la el am invatat despre Fratii Karamazov. Am invatat ca e ok sa le spui prostilor ca sunt prosti, dar s-o faci argumentat si in niciun caz repulsiv, pentru aroganta nefondata nu este nici fronda, nici interesanta si in niciun caz putere. Am aflat de la el ca la Barba Neagra in Vama au bere Miller si am fost sa beau acolo. (acum nu mai au)

S-au scris si spus multe despre Andrei Gheorghe, de catre oameni care l-au cunoscut mai bine sau nu, unii i-au adus omagii, altii au povestit pur si simplu despre el. Din tot ce am citit zielele acestea raman la articolul sincer al lui Cabral.

Drum bun, Andrei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *