Despre barbati si femei misto


Alexandru Grivei Blog / vineri, martie 23rd, 2018

Femeile misto sunt alaturi de barbati misto

Liviu Mihaiu zice ca femeile misto si barbatii misto nu se prea mai intalnesc. Am ascultat partial emisiunea chiar pe 8 martie si am vrut sa scriu atunci, dar nu am avut timp sau suficienta lipsa de somn, deh.. munca multa, responsabilitati presante. Eu zic ca nu-i asa.

Clar scriu din perspectiva mea, mi-e greu sa ma raportez la generalisme, asa ca definind perspectiva mea ajung practic sa ma raportez la bula in care ma invart. Asadar, la mine in bula am cativa prieteni barbati misto. Mai exact, ce-i face pe ei sa fie misto? Gradul de emancipare. Studiile, educatia, veniturile, hazul, atitudinea. Si culmea, aia dintre ei care sunt intr-o relatie sunt alaturi de o femeie misto. Ce inseamna femeie misto? Femeie emancipata si totusi feminina, delicata dar puternica, capabila oricand sa conduca ostilitatile dar cu intelepciune ajutandu-si din umbra barbatul sa o faca. Iar cei ce nu sunt intr-o relatie, ii vad apropiindu-se sau indragostindu-se tot de acest gen de femei. Da, ne mai jucam si pe tinder uneori, ne mai distram cu cate o glumita pe facebook, dar la sfarsitul zilei femeia misto este cea car ne fura mintile, ne facem sa parem penibili si balbaiti, oricand doar ea, femeia misto. Cum intalnesti femeia misto? Nu pe net. Nu in club.

Cum mi-ar placea sa-ntalnesc o femeie misto?

Eh… Am oftat pentru a treia data la rand. Sunt in gara si astept trenul de Satu Mare. Merg intr-o delegatie obositoare si plictisitoare in care trebuie sa zambesc si sa fiu jovial cu directorul gras si incult al combinatului chimic. Am tras batul scurt printre colegii mei de la fabrica si m-am nimerit tocmai eu, tocmai in aceste zile in care sunt destul de trist si apatic, sa merg in aceasta delegatie sordida si nedorita de nimeni. Sting in fuga tigara la jumatate si urc repede in vagon, imi caut locul, ma asez si ma pregatesc pentru lunga calatorie, rascumparata cu premiul tare dorit si asteptat al intalnirii cu directorul combinatului. Si cum ma ingramadesc cat mai bine in scaunul incomod al trenului, intredeschid ochii pentru cateva clipe si vad o persoana in fata mea care rasfoieste o revista de benzi desenate. Zic, hai ca n-oi fi chiar cel mai nebun de pe pamant, mai sunt si altii care la treizeci si ceva de ani mai rasfoiesc benzi desenate. Deschid ochii larg, imi trag umerii pe spate si iau o pozitie de drepti mai ceva ca atunci cand maiorul Frasinescu ne dadea desteptarea. Era o femeie cu parul negru abanos, care in bataia soarelui reflecta in jocuri de umbre si lumini peste scrumiera si pervazul ruginite si murdare ale compartimentului.

Cam asa…in alta ipostaza, in alt loc si cu alte preocupari, dar asa imi place sa-ntelnesc femei misto. Si-mi place sa le cunosc, sa ma cunoasca si sa vorbim. Nu, nu cred ca am devenit comozi si nici dezinteresati.

Parca-mi vine sa continui utopia sau s-o traiesc.

Fotografia este imprumutata de la prietenul George Maftei, caruia ii multumesc pentru acceptul de a o folosi.

 

 

3 Replies to “Despre barbati si femei misto”

 1. „Cum întâlnești femeia mișto? Nu pe net. Nu în club. ” – cine zice? Preconcepția, dacă mă întrebi pe mine…
  Voiam să fac de ieri amendamentul ăsta, dar m-am luat cu altele și mi-am amintit azi că tre’ să revin la subiect: îmi place mult articolul, cu specificarea asta.
  De unde nu știi că femeia mișto pe care ai vrea să o întâlnești nu o fi chiar la câteva click-uri distanță, ascultând o melodie în timpul căreia simte că i se oprește respirația (de mult ce îi place – melodia) și întâmplător sau nu, și tu simți la fel, pe piesa aia (fără să o cunoști încă pe ea, femeia mișto)? După câteva click-uri „se întâmplă” că e în lista ta de prieteni și întreabă de o carte pe care se pare că tocmai ai citit-o, după cel mai recent articol pe care îl vei fi scris. Ba chiar îi și împrumuți cartea (că așa ești tu, cu inima mare și săritor) și de aici…oups, începe o altă poveste, doar puțin diferită de cea cu benzile desenate, aș zice eu. Și aş mai putea scrie o poveste și din club, dar știu că ai înțeles ideea și mă opresc aici.
  Am auzit de oameni care s-au întâlnit, iubit și căsătorit, după ce au depășit preconcepția „nu pe net”. 🙂

  Între timp, spor la scris, îmi place. 🙂

  1. Preconceptie ii spui tu, eu o numesc statistica. 🙂 dar cum am mentionat in articol, asa se intampla in bula mea, nu reprezinta o generalizare. 🙂 Thanks for comment!

 2. Statistica altora determină realitatea ta, în măsura în care îi permiţi. Bula ta e tot realitatea ta, categoric. Am înţeles că despre bula ta e vorba.
  Ce voiam să zic e că suntem şi creatori ai propriei realităţi, nu doar „executanţi”, aşa că… putem alege ceea ce gândim şi ceea ce trăim. 🙂

  Cu drag. Mai vin pe-aici. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *