Ipocrizia observată de Tudor Chirilă


Alexandru Grivei Blog / luni, martie 26th, 2018

Confort sau ipocrizie?

A observat Tudor Chirilă oamenii din jurul lui, așa cum se comportă ei în societate, cum respectă sau nu legea și cum, în același timp, militează pentru prea celebrul „politically correct”. În articolul său subliniază cum oamenii respectă legile – parcă sună cam așa, prea rigid legi, le-aș denumi poate reguli de conduită în societate sau mai degrabă bun simț; pentru că aplicabilitatea este dincolo de lege – și cum aceeași oameni, atunci când sunt scoși din zonă lor de confort, nu mai respectă acele legi. Opinia mea este că exact așa este și mai rău decât atât. Este ipocrizie! Am vrut de ceva timp să scriu despre ipocrizie, pe care o văd cumva definitorie pentru epocă noastră. Văd ipocrizie peste tot, în politică, în sport, în restaurant, la școală, printre prieteni, la mine, peste tot guvernează într-o dominație fără echivoc ipocrizia. Așa că da, zice bine artistul: “be the change you wanna see in the world”.

Dezbaterea propusă ar fi: suntem sau nu o generație de ipocriți?

Sursă pozei: https://japanplant.wordpress.com/category/mission-in-japan/page/2/

LATER EDIT: Inca un exemplu de ipocrizie, de la Zoso

 

2 Replies to “Ipocrizia observată de Tudor Chirilă”

  1. Da, tare! Ipocritul shef (Chirila) vorbeste despre ipocrizie, legislație, moralitate si alte Sf -uri. Cum ziceai ca se chiamă ala care a scris articolul? Adica: ●ala care apare mai drogat pe scena decat un intreg spital de cancer in faza terminala ●ala împins de mămica de la spate in lumea buna a muzicii usuratice ●ala care si-a scuipat colegii de trupa in ochi dupa ce a ajuns celebru ●ala care nu a avut ever un arici in buzunar cand si-a cumparat de mâncare dar se recomanda nonverbal „modestul natiunii” ●ala care din postura de actor maltrateaza oricare piesa de teatru cu intervenții penibile in chip de improvizații geniale ● ala care produce actul „artistic” cu tematică corecta politic si subvenționată ●….iar ce-i mai important, ala care in micimea lui, din pozitia lui de guru ratat, determina intregi generatii de adolescenti inocenti spre dezechilibru social in raport cu părinții și cu cei apropiați ● etc. Fix acest specimene grețos vine sa vorbeasca despre ipocrizie? Ce-i mai ciudat pentru mine, nu este tupeul lui Chirilă, dar motivul pentru care cineva, ori cine, l-ar baga i seama.

    1. Multumesc pentru comentariu. Nu stiu multe din cele afirmate de tine, insa pozitia lui Tudor Chirila in articolul publicat este una „fair”. Acum daca prin asta si el manifesta ipocrizie, eu nu as vrea sa insinuez. Pozitia mea este rezervata fata de cei pe care nu-i cunosc d-aproape, dar asta nu-mi schimba convingerea ca ipocrizia ne guverneaza (fara trimitere la guvern, desi poate ar fi cel mai bun exemplu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *